puh.044-5240698

info@arjenvire.fi

Arvonlisäveroton kotiapu

ArjenVire on rekisteröitynyt Espoon kaupungin yksityisten sosiaalihuoltopalveluiden antajien rekisteriin, joka mahdollistaa meidän tarjota kotiavun palveluita arvonlisäverottomasti. Teemme kaikkien asiakkaidemme kanssa asiakkuuden alussa palvelusuunnitelman sekä palvelusopimuksen, jotka ovat myös edellytyksenä arvonlisäverottomalle palvelulle. Lisäksi olemme laatineet ArjenVireen omavalvontasuunnitelman, jonka noudattamisesta päivittäisessä toiminnassamme vastaa nimetty vastuuhenkilö.

Normaali palvelun arvonlisävero on 24%. ArjenVireen arvonlisäverottomasti tuotetusta kotiavusta tätä vero-osuutta ei tarvitse maksaa, joka on siis merkittävä taloudellinen etu. Verohallinnon sivulta voit lukea lisää sosiaalipalvelujen arvonlisäverotuksesta.

Voinko saada palvelun arvonlisäverottomasti?

Voit hankkia meiltä kotiapua ilman arvonlisäveroa, jos toimintakykysi on heikentynyt esimerkiksi iän, sairauden tai vamman vuoksi. Arvonlisäverottoman palvelun saamiseksi ei tarvita erillisiä päätöksiä tai lääkärintodistuksia, vaan palvelumme voidaan aloittaa asiantuntijamme ja sinun oman arviosi perusteella. 

Olenko oikeutettu myös kotitalousvähennykseen?

Arvonlisäverottomasta kotiavusta olet oikeutettu saamaan myös kotitalousvähennyksen.

Voinko omaisena maksaa läheiseni saaman palvelun ilman arvonlisäveroa?

Kotiapua esimerkiksi vanhemmilleen tai isovanhemmilleen ostava omainen voi maksaa kotiavun arvonlisäverottomasti. Lasku osoitetaan maksajalle, esimerkiksi aikuiselle lapselle, joka maksaa laskun. Laskun maksajalla ei ole siis merkitystä kotiavun verottomuutta arvioitaessa.

puh.044-5240698

info@arjenvire.fi