puh.044-5240698

info@arjenvire.fi

Palveluseteli

ArjenVire on Espoon kaupungin hyväksymä palveluntuottaja, joka mahdollistaa sen, että voimme vastaanottaa vanhusten  kotisiivouksen palveluseteleitä.  Palvelusetelin tarkoituksena on edistää kuntalaisen valinnanvapautta ja mahdollisuuksia valita itse mieluinen palveluntuottaja. 

Olemme koonneet sinulle palveluseteliin liittyvää peustietoa ja kerromme mielellämme lisää, joten ethän epäröi olla yhteydessä meihin.

Millaiseen palveluun palveluseteliä voi käyttää?

Palvelusetelilllä voit hankkia sellaisia sosiaali- ja terveyspalveluja, joita Espoon kaupungin tulee tarjota asukkailleen. Palvelusetelillä hankittava palvelu on siis vaihtoehto kunnan tuottamalle palvelulle. 

Kuka voi saada palvelusetelin?

Palvelusetelin voi saada kuka tahansa sosiaali- ja terveyspalveluita tarvitseva henkilö, jonka avutarpeen arvioi kunnan sosiaali- ja terveydenhuollon edustaja. Palvelusetelin myöntämiseen voivat vaikuttaa hakijan toimintakyky sekä kotitalouden tulot.

Palvelusetelistä voit kysyä Seniorineuvonta Nestorista, joka ohjaa Espoon kotihoidon palveluita. 

Miten palvelusetelin arvo määrittyy?

Palvelusetelin arvo määräytyy tapauskohtaisesti. Espoossa säännöllisen avun palvelusetelin arvoon vaikuttavat kotitalouden tulot ja setelin arvo onkin enimmillään 34 € / tunti. Tilapäisen avun kohdalla palvelusetelin arvo on 27€ / tunti, johon kotitalouden tulot eivät vaikuta. 

Palvelusetelillä hankkimasi palvelu on sinulle arvonlisäverotonta.  Palvelun omavastuuosuus on palvelun hinnan ja palvelusetelin arvon välinen erotus. Tästä osuudesta ei voi saada kotitalousvähennystä.

Miten valitsen palveluntuottajan?

Kunta hyväksyy palveluntuottajat, joiden palvelujen ostamiseen palveluseteliä voidaan käyttää. Espoossa on käytössä sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä (PSOP).  Palveluun kirjaudutaan mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla ja järjestelmä näyttää sinulle myönnetyt palvelusetelit ja käytettävissä olevat palveluntuottajat. Järjestelmässä pystyt vertailemaan palveluntuottajien hintoja ja sinulle maksettavaksi jääviä omavastuuosuuksia.  Palvelustelein käyttö ei edellytä järjestelmän käyttöä, vaan kommunikoinnin voi hoitaa myös suoraan palveluntarjoajan kanssa.

Voit myös olla meihin ArjenVireläisiin suoraan yhteydessä. Voimme sopia ensitapaamisen, jolloin kerromme lisää sekä palvelustamme sekä palvelusetelin hyödyntämisestä.

Askeleet palvelusetelin käyttöön:

  • Ota yhteyttä Seniorineuvonta nestoriin, joka auttaa sinua palvelusetelin hankintaan liittyvissä asioissa. Neuvonnan puhelinnumero on 09-816 33 333
  • Kun sinulle on myönnetty palveluseteli, voit vertailla palveluntuottajia osoitteessa www.parastapalvelua.fi. Samaisessa osoitteessa on myös kirjautuminen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmään.
  • Voit olla myös suoraan yhteydessä meihin, niin autamme sinua palvelusetelin kanssa.

puh.044-5240698

info@arjenvire.fi